Senior Katten

Senior Katten

Begeleiding van ouder wordende katten


OUDER WORDEN


Katten worden alsmaar ouder dankzij de hedendaagse medische verzorging, aangepaste voeding en goede leefomstandigheden. Toch zullen ze met de jaren veranderingen ondergaan, vooral vanaf de leeftijd van 7 jaar neemt de kans op ouderdomsziekten toe.


Katten kunnen pijn en ziekte erg goed verbergen, daarom kan het herkennen van ouderdomsziekten een ware uitdaging zijn en is het correct ondersteunen van jouw senior kat van levensbelang.


Jouw dierenarts en Felinova Cat Coach® MEOWdeluxe kunnnen hierbij helpen!MEDISCH


Wanneer katten de leeftijd van 7 jaar bereiken, neemt de kans op ouderdomsziekten toe. Duidelijke ziektesignalen zoals veel gewichtsverlies, regelmatig braken of plotse onzindelijkheid kan je zelf herkennen maar subtiele signalen zijn moeilijker op te merken. Daarom zijn regelmatige medische controles nodig.

 

De senior check is een medisch onderzoek dat uitgevoerd wordt door jouw dierenarts. Door op regelmatige tijdstippen een beroep te doen op preventieve gezondheidszorg, kan je ervoor zorgen dat jouw kat zo gezond mogelijk blijft. Ouderdomsziekten kunnen zo in een vroeg stadium ontdekt en opgevolgd worden.

 

Spreek erover met jouw dierenarts!

GEDRAG


Senior katten zijn mijn allergrootste passie!


Katten worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger en ze hebben ons meer nodig voor hun dagelijkse verzorging. De afgelopen jaren heb ik me dan ook verdiept in het gedrag en de noden van de ouder wordende kat. Welke veranderingen maken ze door? Welke ouderdomsziektes kunnen ze krijgen? Hoe zien we dat ze pijn hebben? Maar vooral: Hoe kunnen wij als eigenaar hen daar zo goed mogelijk bij helpen?!


Het is mijn persoonlijke doel om zoveel mogelijk senior katten van een kwalitatieve oude dag te voorzien.

 


Persoonlijke begeleiding

   º  Aanpassing basisbronnen

   º  Optimalisatie leefomgeving

   º  Herkenning subtiele signalen

   º  Algemeen stress management

   º  Gewenning transportmand

   º  Voorbereiding dierenartsbezoek

   º  Algemene en verplegende zorg

   º  Begeleiding levenskwaliteit

   º  Training senior katten

AANBOD

THUIS CONSULT

Persoonlijk

SYNTRA AVONDCURSUS

Syntra Brugge

6 & 13 juni 2023


ONLINE CURSUS

Op eigen tempo